Eigenlijk zou Henri Boom de functie van teamleider thuiszorg tijdelijk op zich nemen. Maar het werk beviel hem meer dan goed: “Ik heb de functie drie maanden vervuld en vond het zó leuk, dat ik volmondig ‘Ja’ heb gezegd toen ik werd gevraagd of ik het wilde blijven doen. Het is een heel andere tak van sport en een mooie uitdaging. Zo is het team ongeveer twee keer zo groot als ik gewend was en het regelen van de indicaties en financiering is heel anders geregeld. Ik weet dan ook nog lang niet alles, maar bijt me er graag in vast.” 

Nieuwe collega’s

“Hoe de zorg binnen de muren van De Vijverhof is geregeld, weet ik precies”, gaat Henri verder. “Hoe de thuiszorg er tegenwoordig uitziet, is heel anders dan toen ik dit werk zelf deed. Die details moet ik allemaal nog in de vingers krijgen. Ook de dynamiek is heel anders dan ik gewend was, dit geeft me nieuwe energie. Het team voor de thuiszorg en VPT (Volledig Pakket Thuis) bestaat uit een uitstekend stel meiden en een man die heel zelfstandig werken: erg fijn! En het is leuk om met nieuwe collega’s samen te werken, hoewel ik mijn vorige teamleden en de inwoners natuurlijk wel mis.”

Teamgericht werken 

Henri vervolgt: “Onze werkwijze is echt teamgericht: iedereen verzamelt bij De Vijverhof en gaat dan ‘op route’. Halverwege de ochtend komen ze terug voor een gezamenlijke koffiepauze: heel zinvol én gezellig. Ik zie nog wel wat verbeterpuntjes waar ik graag mee aan de slag wil. Zoals het verlagen van de werkdruk en het rapporteren via een tablet. Ook wil ik nog eens goed kijken naar de verdeling van de routes en de zorgzwaarte. Maar voor het zover is, ben ik vooral bezig met ad-hoc-zaken en de formatie: nog niet alle vacatures zijn vervuld. Bovendien zijn we nog op zoek naar een kandidaat voor mijn vorige functie. Tot die tijd blijf ik inwoners nog gewoon bezoeken. Dat vind ik alleen maar leuk!”

Huismeester Vincent

"Fijn, die afwisseling in mijn werk."

Lees artikel
Huishoudelijk medewerker Mike

"Ik werk in een super gezellig en hecht team."

Lees artikel