“Met deze baan en werkgever is mijn droom uitgekomen”, legt Patricia met een grote glimlach uit. Ik heb best afwisselend werk in een leuk team. Iedere dag dat ik hier ben, geniet ik. Alhoewel ik de afwas het minste vind, haha. Maar het hoort er gewoon bij.”

Diversiteit aan werkzaamheden

Meestal is Patricia rond 09.00 uur binnen en begeeft zij zich naar de activiteit die op de werkplanning staat. Zo kan het zijn dat zij in de broodkeuken bezig mag om de broodmaaltijd te regelen en een andere dag snijdt de jongedame sla, tomaten en komkommer. “Het liefste ondersteun ik de koks met de maaltijd. Toetjes inscheppen vind ik ook leuk. Wij maken zelf vla en scheppen dat in bakjes. Regelmatig ben ik druk met het schillen en pitten van de aardappelen of mag ik het magazijn opruimen. Alles wat binnenkomt via een leverancier moet op de juiste plek worden gezet.”

In de Plaza bedient Patricia soms ook de kassa. “Dat directe contact met mensen is ook een pluspunt van mijn werk. Je hoort direct de reacties over het eten. In de Brasserie bedien ik op de maandag- en de dinsdagmiddag.”

Na de overgang naar de nieuwbouw, is er in de keuken best wat gewijzigd. “Ja, we hebben nu alles goed voor elkaar qua materialen en indeling. Maar er wordt ook meer georganiseerd in huis waar wij producten voor mogen leveren. Daar geniet ik van. Als er dan een feestje of borrel geweest is en alles is goed verlopen, levert mij dat wel een kick op. Daar doe je het voor.”

Rond de feestdagen en de jaarwisseling is het in de keuken drukker dan anders. “Wij pakken dan groter uit, het eten is iets luxer tijdens de Kerstmaaltijden. Thuis geniet ik van het gezellig samenzijn met familie. Voor 2019 heb ik nog geen goede voornemens gemaakt. Ik ga lekker zo door. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren binnen De Vijverhof zeg ik; gezellig en uitdagend”.

Medewerker welzijn Lia

"Ik ben helemaal in mijn element hier, dit is echt mijn toko!"

Lees artikel
Huishoudelijk medewerker Mike

"Ik werk in een super gezellig en hecht team."

Lees artikel