Claudia werkt al dertig jaar in de zorg, waarvan negen als leidinggevende. Zo was ze onder meer ziekenverzorgende, verpleegkundige, praktijkopleider en coördinator dagbehandeling. “Mijn eerste, belangrijkste taak binnen De Vijverhof was het leren kennen van alle teamleden”, vertelt ze. “Dit zijn de verpleegkundigen, verzorgenden, afdelingsassistenten, medewerkers welzijn/huiskamers en medewerkers huishouding van de teams Kerklaan en Reigerlaan, tweede etage. Ik heb met iedereen een kennismakingsgesprek gehad en merkte dat de basiszorg hier al heel goed is. De teamleden weten wat er van ze verwacht wordt en hoe ze familieleden netjes en respectvol te woord moeten staan. Goed om te zien en zeker een compliment waard! Ook is er voldoende oog voor de mensen in de huiskamers en op de afdelingen.”

Verbeterpunten

“Wat ook erg fijn is? De frisse, mooie en moderne werkomgeving, de kleinschaligheid en de gemeenschapszin. De Vijverhof is echt een gastvrij dorp. De sfeer is goed en er heerst een gezonde werkcultuur, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen. Dat werkt plezierig. Je merkt dat medewerkers het hier leuk vinden; ze lopen blij rond en zijn flexibel. Natuurlijk kan het altijd beter. Daarom heb ik tijdens de kennismakingsgesprekken gevraagd naar verbeterpunten. Een voorbeeld? De samenwerking tussen de verschillende functies binnen een afdelingsteam kan beter, dus tussen de medewerkers huiskamer en huishouding, de afdelingsassistenten en de zorg. Ook de cliëntdossiers kunnen we verbeteren. Deze – en andere – punten verwerk ik in een verbeterplan, waarmee we met z’n allen concreet aan de slag gaan.”

Andere kleuren, meer sfeer

Claudia heeft zelf ook verbeterpunten: “Ik kan me niet vinden in de kleurkeuze in het verzorgingshuis: beige, bruin en grijs. Niet echt sfeervol en passend bij mensen met dementie. Ik heb aangegeven dat ik graag een gezellige en huiselijke sfeer wil creëren met kleur, planten en verlichting. Ik ben blij dat dit mag! Ook zie ik de cliënten op deze afdelingen liefst vaker samen eten. Daarnaast willen we graag nieuwe functies binnen De Vijverhof introduceren: eerstverantwoordelijke verzorgenden of verpleegkundigen, liefst twee of drie per team. Zij fungeren dan als mijn ogen en oren op de afdeling. Zo zorgen we samen voor nog meer kwaliteit.”

Keukenassistent Patricia

“Met deze baan en werkgever is mijn droom uitgekomen”

Lees artikel
Huismeester Vincent

“Fijn, die afwisseling in mijn werk”

Lees artikel